Wednesday, January 19, 2011

KeM KaiZeN!!!!!!

      Hye sumer..lama jgkla teman xkabo kat blog ni(cehceh..berbahasa perak plak..)hehehe..ni nk citer ni..Tanggal 14 januari 2010...saya cik pandaGurlz terpksa ke kem kepimpinan KPZ...bukan cik pandaGurlz xnk pegi kengkwn tp msk ni da kali kedua cik pandaGurlz pegi..tu yg mls tu...huhuhu...
    
      Ok..kitorg gerak kul 3.30 dr kpz n ofcoursela nek bas UPM yg tercinta...hehehehe...perjalanan mengmbil ms 5 jam lebih..nk tau sumthng x kengkwn...cik pandaGurlz sorg je yg bergelar 'senior' sebgai peserta..ada jgk senior yg ikt tp diorg sbgai jurulatih..isk3..terpksala cik pandaGurlz menyamar jd junior..best jgk jd junior ni..hehehehe...nk dipendekkan citer....kitorg smpi dlm kul 10 lbh cmtu...sesmpai je kitorg kena g mkn dl...tyme mkn2 tu..cik pandaGurlz kenala pggl ngan abg amir...dia ckp pe tau.."knapa ko ada kat cni lg???"satu persoalan yg sgt besar..knapa cik pandaGurlz ada kat kem kaizen ni lg..ntahla..huhu..jwpnnya sbb nama NAIK!!!bukan cik pandaGurlz nk g pn..huhu..
  
     Sesmpai je da kena dibg arahan lbh krg camni.."Sumer brg yg tajam n mengeluarkan cahaya,sila letakkn di hdpn dlm kiraan 10.."lebih krg cmtula..sumer cam trkejut..coz slh satu brg yg bercahaya tu adala ENFON...sumer muka agk sedih..hehehehe...tp nsb bek cik pandaGurlz sempt inform ibu yg kita da smpai ms dlm bas..huhu....pastu...mlm tu jgk kitorg terpksa berendam dkt kolam...nmpkla muka2 kegigilan mereka ms dlm kolam tu..sejuknya xyah ckpla..kalo korg xcaya korg rendamla dlm kolam lelama..n rasala penangannya..hehehe..Then,after berendam tu bukan trs tkr bj ke..ngan bj yg bsh tu..kitorg trs wat jurit mlm...hanya Tuhan je yg tau betapa sejuknya bdn ini..da smpai ke tulang kot..aku xpenah rs sejuk smpai camni..bila tgg giliran nk msk...hah..b4 that..korg mesti xtau apa tu jurit mlmkn..ni nk citer ni..jurit mlm ni lbh kurg cam 'nightwalk' la..kitorg kena msk utan sorg2 n hanya berpndukn pda satu tali.tali tu lebih kurg cam pegangan kitala..
kalo kita lpskn pegangan tu..sesatla kita..berbalik pada td..cik pandaGurlz pn tggla gilran...bila tiba je gilran.cik pandaGurlz pn jlnla sorg smbil pegng tali tu..cik pandaGurlz xnk pegng tali tu kuat2 lg..nnt melecet lg mcm yg dulu cik pandGurlz pegi tu..jalannya adventure jgkla..best...adala makhluk2 yg ditugaskn utk kacau peserta kacau cik pandaGurlz..tp cik pandaGurlz xiraukn pn diorg..huhu...tyme satu tmpat tu kena tls nama,no ic n tndatgn...kat ctu ada bnda berbungkus...nk tergelak plk tgk bnda tu..xreal lgsng coz dia pki bntal..kalo dl cik pandaGurlz pegi dia pakai patung..nmpk real ckit..huhu..xkisahla..cik pandaGurlz pn trskn smpai satu tmpat trkejut cik pandaGurklz kena sergah ngan makhluk2 yg ditugasknyg dok kat semak..apalagi melatahla cik pandaGurlz.."Oh,mak ko meletup...Astagfirullahalazim.."gelak makhluk2 yg ditugaskn tu..huhu...kelakar plk bila difikirkn blk..hehehe..

    Kitorg kn kena kumpul duit Ak(Akademi Kaizen) kalo nk tido hotel utk 2 mlm...sumernya 235 AK..byk tu...hehehe..mcm2 cra group cik pandaGurlz semata2 nk ckpkn..kitorg jgk xlupa kat group2 len yg xckp..ada lebih kitorg hulur2la kat grup len...tolong menolong amalan muliakn...hehehe....byk jgkla aktiviti yg kitorg wat..nk citer satu2 mau pjg lebar blog ni..hehehe...sumer best2..ada jungle trekking,obstacle,sungai asid,spider web,blind....(lupa nm dia...) n part yg plg best..aktiviti last skali..aktiviti baling membaling org ke dlm kolam..hehehe...rugi plk xda kamera..kalo ada mesti cik pandaGurlz da tnjk kat korg da..best sgt..ni jela gmbr2 yg ada...pape pn group cik pandaGurlz..BITARA!!!!!DA BEST!!!hehehehe...

                                                               sesi menunggu msk utan..

                                                                 time wat cheers...bitara...bitara!!!

                                                               aku n kila b4 smpi kem..

                                                          alamak blur plk gmbr aina..jgn mare...



                                                                             B..B..B...BITARA 10!!!!!

aku n org kuat prog kaizen..abg amir...
                                                                


gmbr2 pas kem....seronok sgt...
          Papepn..aktiviti kali ni mmg best....
"Bi...Bi..Bi..Bi...Bitara 10!!Bitara..Bitara...Bitara..!!!"huhuhuhuhu....