Tuesday, January 8, 2013

KeRiSauAn MeLanDa....

Assalamualaikum...

Sorry..cik panda jarang update..arini tetiba rasa cam nk update plak..tpi cik panda xda cter menarik..nk citer apa erk??hah..skang ni cik panda ngah risau coz cik panda rasa badan cik panda skang da makin comel la..biasala dok uma kn..tapi cik panda risau plak..geram pun ad ngan diri cik panda ni coz malas nk senaman..makan plak ntah pape..asyik makan je..mana x makin comel..hehehe...da byk kali set mind nk diet kuruskan badan tapi biasala xpernah nk menjadi..senaman tu ad la cik panda wat kalo kat kolej la..hehehe...senaman apa? biasala jogging..hah,lagi satu..kengkadang cik panda menari sengsorg kat bilik kalo rumate xdala..hehehe...nk menari dpan org malula..cik panda ni bukan reti menari..menari ikut suka ati je..biasanya cik panda menari tarian dlm video klip lagu kPop..almaklumla..cik panda ni peminat fanatik kpop..so,sapa yg kat luar tu yg anti-kpop jgn nk memandai2 k..hehehe...ada satu lagi..cik panda rasa cam nk ber'teman' la..tapi sapala nk kat cik panda ni..bukanla secantik artis2 kn..da la comel plak tu..tapi bla tgok kwn2 cik panda yg da kawin,da ada anak..cam teringinla plak..hehehe....ibu slalu cakp kalo ad jodoh,adalah..hehehe..bukanla kemaruk tapi rasa teringin sesangat..skang ni susah betol nk cari laki yg betol2 memahami kita n setia..erm...ada org ckp cik panda ni pemilih sangat..betol ke??ntahla..cik panda cari yg sesuai ngan cik panda n trima cik panda seadanya n mestila sedap mata memandang jgak..hehehe..cik panda nk yg 'chinese look'..ala2 korea pun jadila..hehehe...arap kengkwn sumer doakan la yg trbaik utk cik panda..hehehe..(ps: hehehe..saja je luahkan yg bukan2..huhu..)

Friday, November 23, 2012

Twilight Breaking Dawn 2 di waktu break...

Assalamualaikum,
Salam Jumaat semua..Arini cik Panda wat satu kesalahan yg bdak2 wat..hehehe..nk tau xape..kitorg kuar rehat awal semata-mata nk tgok wayang..Ala..fon cik Panda wat hal,xdpt nk tunjuk tiket wyg kitorg..huhuhu..nk tau xciter apa yg mmbuatkan cik Panda ngan kwn kuar rehat awal..tak len tak bukan citer.....TWILIGHT BREAKING DAWN 2...Ala..yg citer vampire tu....ala..xtau lgi..isk3..yg ni..
Tau x...Not badla citer dia..ending yg ok..ad part2 yg suspes + ntah pape..maksud cik Panda kita cam tertnya2 psal bnyk bnda..rupanya kna tpu..kalo nk tau lebih lanjut,tgokla citer ni..xrugi..ni antara screenshot citer tu..
So,gla tgok ramai2..wah,promote gtu...Abis da citer twilight..Pasni,citer apa plak erk...hehe..nila trailernya..



Tuesday, October 30, 2012

Kesilapan diri sendiri.....(-_-)

Assalamualaikum...

Hai kengkwn..cik Panda is back!!!byk bnda nk citer..skang ni cik Panda ngah praktikal..kat Putrajaya je..ulang alikla dari kolej ke Putrajaya..okla..dlu ada member g skali..okla bajet sumer..tp skang ni sorg2 je g keje..woah..bajet lari wei..byr minyak sorg2 je skang..nsb bek xda tol..kalo ad tol pancit deh cik Panda nk kuar duit..huhuhu..ni ad citer sedih..cik Panda ada join satu lbh kurg MLM la..mula2 igt bknla..coz dia psal perubatan..cik Panda da rsa da treatmentnya..mmg terbaik dri ladang..so,lepas tgok n rsa treatment yg bgus ni..cik Panda pun tnpa pikir panjg trus la join business nya skali..lpas 2mgg cik Pnda join bnda ni..cik Panda terasa keburukannya n kepenatannya tpi duit xmsuk pun..brula cik Panda tau bnda ni MLM..kita kna cri org g wat treatment tu n jadikn dia partner,bwula cik Panda akn dpt income blik..nk tau x..modal dala byk giler..kebetulan masa tu PTPTN bwu je masuk..pandai plak dorg ajak tyme PTPTn bwu masuk..cik Panda pun byr la separuh..dorg suh abiskn je byr ngan abiskn duit PTPTN tu..giler apa..aku nk makan apa plak nnt..nasib bekla aku kuarekn separuh je..adala ckit utk aku wat blnja makan..pastu selebihnya dorg suh aku pinjm kengkwn...dorg suh menipu utk alasn pinjm duit..kat cni da nmpk keburukannya..okla,cik Panda pun ikut jela..teponla kengkwn nk pinjm duit..dorg suh ckp alasan ad msalah family..giler apa..dr xda masalah kang ad masalah susah plak..aku pun tkarla alasan yg aku ad prob PTPTN..adala dlm 6 org cik Panda dpt utk cik Panda lunaskan cik Panda punya modal..dorg sumer bangga tgok cik Panda dpt habiskan..so,secara oficially cik Panda adala partner dorg yg sah..pastukn..cik Panda  igt da okla..cik Panda pun joinla dorg semggu..woah!!penat seh..tiap2 mlm kna g HQ..dala siang cik Panda praktikal sampai kul 5..pastu kul 6 da kuar..blik kolej kul 2-3 pagi..xke giler..sehari dua blela..tp kalo tiap2 ari..pengsan woah...cik Panda pun mula la rsa kepenatan tahap melampau kerana siang tyme praktikal,cik Panda akan rsa tersgtla mengantuk n effectla keje cik Panda..so,dgn stress ngan family yg tidak menyokong..cik Panda pun wat keputusan utk stop benda ni..mula2 tu mmg kna pikir tol2 la coz cik Panda da abiskn PTPTN utk satu sem n pinjm duit kwn lagi..byk yg cik Panda pikir b4 wat keputusan ni..n ad tnya jgak pendapat org sekeliling..so,cik Panda pun stopla business ni..so,skang ni cik Panda kena keje keras utk byr blik duit kengkwn yg cik Panda pinjm..itula dia bahana MLM...hopefully cik Panda dptla abiskn byr sumer utang2 cik Panda..kepada kengkwn yg cik Panda da pinjm duit..Thanks sesgt kerana sudi pinjmkn n sowie coz susahkan kwn2 sumer..sem ni adala sem yg mengajar cik Panda erti keinsafan,kesusahan n ertinya duit...Tobat cik Panda xkn join lgi bnda2 camni....tu la citer cik Panda....hopefully korg sumer tgok dlu b4 labur duit..siasat betol2..korg akn dpt blik ke x modal yg korg da kuar tu ke x..korg kna tgok..kalo rsa cam xda harapan,jgnla join...jgn la jadi cam cik Panda yg menyesal coz nasi da jadi bubur...erm...(-_-)

Sunday, August 26, 2012

Raya MnJeLma....(^_^)

Assalamualaikum,

Ramadan telah pun melabuhkn tirainya..Syawal pn menjelma kn..Selamat hari raya cik panda nk ucap kat sumer kngwkan..Raya taun ni bagi cik panda takla semeriah taun lepas..xtaula knapa..erm..selepas semnggu cuti..hri ni knala msuk ofis balik...malasnya cik panda nk msuk ofis..dgn ujan nya pagi tadi..lagila cik panda malas nk bngun..igt nak wat2 terbgn lmbt ke kn..tapi da kat uma..mmg xble lari la erk...ibu mesti bgun awal..nnt dia pn kjutknla anak sulong dia ni kn..hehehe..raya ni cik panda xamik gmbr la..da kata xmeriah kn..so,cik panda kurgla xcited..tu yg xamik gmbr..hehehe..cik panda tgok ramai kengkwn cik panda da post gmbr dorg..tahniahla erk..hehehehe...cik panda ngah borink sbnrnya kat ofis ni..tu yg bru berpeluang nk update status kat blog ni..kalo x,idakla cik panda smpat nk update status ni..pape pn..
SELAMAT HARI RAYA..(^_^)

Sunday, August 12, 2012

praktikal weiii....(^_^)

Assalamualaikum pembuka bicara...Ceh..Lamanya la cik panda x update blogkn..ntah betul ke x nma nya cik panda..hentam jela..huhuhu...Skang ni cik panda ngah praktikal..Nak tau xkatne??Jgn gelak tau bla cik panda bgtau coz ramai kengkwan cik panda gelakkn cik panda bla cik panda ckp praktikal kat Jakim...Oppss terlepas plak..hah,da terlpas ckp da yg cik panda praktikal kat Jakim..Ni nak citer ni...masa first day daftarkn..cik panda dtg awal tau walaupn sipi2 je time..yg penting kul 8 cik panda da ada kat bhgian HR tau..igt da stat..nk dijadikan citer..kna tggu 40 min tau..mak aih,da tersengguk2 cik panda tunggu tau..Pastu gla department IT,tempat praktikal cik panda..Tup2..alangkah terkejutnya cik panda bla dorg ckp camni.."Eh,xda pn org atas ckp kami akan trima bdak praktikal..Korg ni bru nk mnx praktikal kat cni ke?"Terkjutnya cik panda..Ada ke patut camtu..Pastu sbb dorg xready lagi..terpksala menumpang meja printer ngan scanner..sedihkn??ermm...Nk dipendekkan citer,da 2 bulan cik panda kat department perhubungan sbb nk wat 'data cleansing'..Bowink tol wat bnda ni..nek juling mata cik panda tau...tpi seronok ad kakak PSH kat cni..Korg tau x PSH tu apa??Pekerja Sambilan Harian..Dorg 3 bulan je kontrak..tpi sorg sporting..kak shikin,kak aziah,kak malini,kak ros,kak zu,nurul n kak ain..hehehehe...Nnt cik panda tunjuk gmbr2nya..xbykla...byk dlm fon..tpi xbwak usb..huhu..
nila fail2 cik panda kna wat...


ngan penyelia...





Friday, December 30, 2011

Goodbye 2011..Welcome 2012...

Hai semua..tidak lama lagi berlabuhlah sudah tahun 2011 dan menjelma pula tahun 2012..(skema nya ayat pandaGurlz..hehehe..)Sudah bersediakah kamu semua akan hadirnya tahun 2012..sudah terlaksanakah impian-impian kawan -kawan semua pada tahun 2011....atau adakah azam-azam kawan-kawan sudah terlaksana..kalau sudah Alhamdulillah..kalau belum kejarlah azam-azam korg pada tahun 2012 yang bakal menjelma nanti...Azam pandaGurlz??Entahlah..mungkin belum...Apa azam tahun baru kawan-kawan semua..??

Tidak ku sangka tahun 2011 sudah mahu melabuhkan tirai...banyak sungguh kenangan pandaGurlz dan kawan-kawan samada suka atau pun duka..Ada juga kawan-kawan pandaGurlz yang sudah menamatkan zaman bujang mereka dan ada juga yang sudah bergelar ibu atau bapa..Cepatnya masa berlalu...Kekadang pandaGurlz tertanya-tanya bila pula tibanya saat pandaGurlz mengalaminya juga..hehehehe...Doakan pandaGurlz erk kengkawan semua..hehehe..(^_^)..

Tidak sangka pandaGurlz da nak abis sem 5 n da nak masuk sem 6..pastu da nak dekat pula tibanya pandaGurlz akan berpraktikal..Hopefully dapatlah tempat yang ok..hehehe...(^_^)

Kat bawah ni antara kenangan-kenangan pandaGurlz ngan kengkwan..

Kem Terendak..depan tempat tinggal..
jaga sedia!!!hehehe..


seronoknya nk men bot!!!

yeay!!!kump kami menang!!!

lepas penat mendayung...huih..penat..
da macam KLCC plak..hehehe..

nila hasilnya..hehehe..

rock KPZ!!!
after Meriahnya KPZ..


mana satu comel??

bersama rumate n zu..

ngan adik angkat..

trip ngan dak2 Tawau



Feci2 yg cool..

kat KLIA..wat surprisela kononnya..

jom bergambar..huhu..

kat AIDEC..kira jgn tembak aku..hehehe..

g kem KARISMA..

Pemain2 hoki yg cool..hehehe..

jumlah tiket wayang utk sem ni..hehehe...

Korang memang terbaik...(bak kata BOBOIBOY...hehehe..).Thanks korg menyerikan sem 5 n tahun 2011 saya..tu antara je..kalo letak semua penuhla plak blog ni..hehehe...(^_^)..

SAYONARA YEAR 2011!!!>>>(^_^)

Wednesday, November 23, 2011

KARNIVAL KESENIAN ISLAM

         Pada 21 November 2011 sampai 25 November 2011 akan diadakan Karnival Kesenian Islam di UPM.anjuran Kolej Pendeta Za'ba dengan kerjasama Dewan Besar UPM...Pelbagai aktiviti dan persembahan yang menarik diadakan..Konsert pun ada..artis yang datang UNIC,FAREAST,SAFFONE..Marilah beramai-ramai memeriahkan karnival ini..Sila click link ini untuk makluman lanjut...https://www.facebook.com/KarnivalKesenianIslam2011/

Marilah dtang..(^_^)